Міжнародна робота

Відповідно до статутних положень Профспілка є учасником та складовою частиною міжнародного профспілкового руху. Профспілка встановлює та розвиває зв’язки з профспілковими центрами зарубіжних країн та їх об’єднаннями, профцентрами споріднених міст країн та їх об’єднаннями, з якими існують історичні, культурні та економічні зв’язки та країн поселення української діаспори; міжнародними профспілковими організаціями, які представляють інтереси працівників, укладає з ними договори та угоди про співробітництво, здійснює спільні заходи.

Головна мета розвитку міжнародних контактів – ознайомлення із зарубіжним досвідом профспілкової роботи, особливо в умовах ринкової економіки, зміцнення солідарності з питань захисту прав трудящих, зміцнення міжнародного взаєморозуміння і співпраці. У ході двосторонньої співпраці з колегами зарубіжних країн розвивається взаємодія та вироблення єдиних підходів профспілок щодо представництва та захисту трудових прав спілчан, реалізуються програми з проведення спільних профспілкових семінарів та підготовки профспілкових кадрів.

Між сторонами постійно триває обмін досвідом щодо організації дитячого оздоровлення та відпочинку, розвитку молодіжних програм, мотивації профспілкового членства, впровадження програм соціально-економічного захисту членів профспілки, спортивної роботи, а також загальних питань щодо розвитку міжнародного профспілкового руху.

•••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••

З метою налагодження співпраці з асоціацією профспілок державних установ Республіки Польща в  період з 26 по 30 березня 2012 року відбувся робочий візит делегації Київського міського комітету профспілки працівників державних установ до Польщі.

Під час візиту відбулися зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом України в Республіці Польща – Маркіяном Мальським, з професорсько-викладацьким складом та ректоратом Варшавської Аищої школи менеджиенту Станіславом Давидюком, з віце-президентом Францишеком Бобровскі та представником загальної польської асоціації профспілок “Ogolnopolske porozumienie zwiazkow zawodowych” і радою OPZZ Мазовецького воєводства та з делегатами Європарламенту в Представництві Європейської комісії в м. Варшава. Сторони домовились про налагодження співпраці.

•••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••

З 15 по 20 червня 2013 року в місті Женева (Швейцарська Конфедерація) відбулася 102 Сесія Міжнародної конференції праці, участь в якій взяли близько 5000 представників урядів, організацій роботодавців та працівників з 185 держав – членів Міжнародної організації праці.

До складу делегації Федерації професійних спілок України був включений та прийняв участь у роботі Сесії Голова Профспілки працівників державних установ м. Києва Почтовий Віталій Семенович. Ключовими питаннями, що розглядалися, були питання соціального захисту та розвитку соціального діалогу.

•••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••

07 червня 2013 року первинною профспілковою організацією ПАТ “Укрсоцбанк” організовано зустріч з представниками глобальної профспілки UNI, яка об’єднує близько 20 мільйонів членів у понад 100 країнах світу.

Участь у зустрічі прийняли:

• Марсіо Монцане – керівник UNI Фінанси;
  • Анджело Де Крісто – ЕПС UniCredit.

Профспілку працівників державних установ м. Києва представляв заступник голови – Машталер Микола Іванович. В зустрічі також прийняв участь заступник голови Київської міської ради профспілок Рижих Володимир Сергійович.

З інформаційними доповідями виступили керівник UNI Фінанси Марсіо Монцане, заступник голови Профспілки працівників державних установ м. Києва Машталер Микола Іванович та голова профспілкової організації ПАТ “Укрсоцбанк” Рудєв Микола Миколайович.

•••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••

На запрошення Профспілки державних і муніципальних службовців і працівників органів місцевого самоврядування “БЕМ-БІР-СЕН” (Туреччина) активісти Профспілки працівників державних установ міста Києва з 8 по 13 квітня  відвідали з візитом місто Стамбул.

Під час перебування в Стамбулі відбулося дві зустрічі з керівництвом Профспілки “БЕМ-БІР-СЕН” та проведений семінар з профспілковим активом.

VB6N0002

VB6N0021

VB6N0042

VB6N0109

•••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••

Відповідно до договору про співпрацю та взаєморозуміння між Профспілкою працівників державних установ України та Профспілкою працівників державних установ та громадського обслуговування Азербайджану з 24 по 30 вересня 2013 року Київський міський комітет приймав делегацію Профспілки працівників державних установ та громадського обслуговування Азербайджану. Під час перебування делегації в Києві було організовано зустрічі з профспілковим активом та представниками адміністрацій організацій міста.

•••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••

За сприяння Академії муніципального управління  та співдиректора Україно-Польського інституту управління – голови профкому Академії муніципального управління Євсюкової Оксани Володимирівни у 2014 році відбулося підписання листа про наміри щодо налагодження партнерського співробітництва між дільницею Середмістя міста-столиці Варшави у Республіці Польща.

•••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••

20 грудня 2012 року у місті Києві відбулася зустріч керівництва Київського міського комітету з делегацією Мінської міської організації профспілки працівників державних та інших установ, на чолі з головою мінської профспілки Дубініною Т.М.