Спортивна робота

в трудових колективах профспілки

З метою пропаганди здорового способу життя серед членів профспілки, міським комітетом постійно здійснюється практична  діяльність в даному напрямку.

Традиційними для Київського міського комітету профспілки працівників державних установ є спортивно-масові заходи  для профспілкового активу, як важлива складова частина профілактики захворювань  та зміцнення здоров’я працівників.

Впродовж останніх 12 років спортивні змагання міського комітету проводяться у вигляді Спартакіади Профспілки, узагальнюючи в собі плановий перелік змагань з різних популярних видів спорту.

Фізкультурно-оздоровчим клубом «Райдуга» Київського міського комітету впродовж року проводилась значна організаційна робота щодо успішного виступу команд у змаганнях Київської міської ради профспілок та в спортивних заходах міськкому профспілки працівників державних установ.

Протягом 2011-2015 років проведено 34 спортивних змагання, серед яких змагання з наступних видів спорту: кульова стрільба, шахи, шашки, настільний теніс, міні-футбол, легкоатлетичний крос, волейбол.

Участь членів профспілки у Спартакіаді Профспілки працівників державних установ

за період 2010-2014 років

(кількість спортсменів – аматорів)

Sp

Найбільш активну участь в спортивних заходах міськкому прийняли профспілкові організації Київської міської державної адміністрації (голова Гутік І.П.), Банкнотно-монетного двору Національного банку України (голова Бібік В.А.), Акціонерного комерційного банку «Укрсоцбанк» (голова Рудєв М.М.), ОПО Державної прикордонної служби України (Птиця А.М.), Апарату Верховної Ради України (голова Стадник В.І.), Автобази Управління справами Апарату Верховної Ради України (голова Єфімова Л.О.), Державного космічного агентства України (голова Платонова О.В.), Міністерства внутрішніх справ України (голова Кирилюк Л.А.), Головного управління соціального захисту населення Київської міської державної адміністрації (голова Борисюк Л.М.).

Впродовж 2010-2014 років, кількість спортивних колективів та учасників змагань постійно зростала. Всього, за звітний період, у спортивних змаганнях прийняли участь 3491 член профспілки з 35 об’єднаних та первинних профорганізацій, які 638 разів гуртувались у команди-учасниці.

Переможці Спартакіади

Профспілки працівників державних установ м. Києва

(розподіл призових місць за період 2010-2014 років)

Sp_1

Sp_2

Sp_3

Sp_4

Sp_5

Разом з тим, ряд організацій не в повній мірі використовують можливості щодо залучення членів профспілки в спортивних заходах міськкому. В зв’язку із цим, міський комітет рекомендував активізувати роботу в даному напрямку профорганізаціям Кабінету Міністрів України, Управління державної служби охорони при ГУ МВС України в місті Києві, Національного банку України, Публічного акціонерного товариства «Готель Дніпро», Міністерства молоді та спорту України, Міністерства фінансів України, Головного управління Пенсійного фонду України в м. Києві, Служби безпеки України, а також ряду інших організацій.

Слід відзначити, що завдяки таким рекомендаціям зросла активність участі в спортивних заходах членів профспілкової організації Міністерства внутрішніх справ України (голова Кирилюк Л.А.), Первинної профспілкової організації Державного підприємства «Готельний комплекс «Київ» (голова Ткаченко Н.І.), Первинної профспілкової організації Державного підприємства «Генеральна дирекція з обслуговування іноземних представництв (голова   Михайлова В.І.) та Первинної профспілкової організації працівників органів і установ юстиції м. Києва (Барабошкіна О.В.).

Активна спортивна робота проводиться також окремо рядом організацій профспілки. Так, Об’єднанням первинних профспілкових організацій  Київської міської державної адміністрації (голова об’єднання Гутік І.П.) проводиться власна Спартакіада «Праця і спорт ведуть до висот», до плану проведення спортивних заходів включено: футзал,  волейбол, настільний теніс, шахи та шашки. Внутрішня спартакіада проводиться також і профспілковою організацією Апеляційного суду міста Києва (голова профкому Слащук А.С.).             План спортивних заходів включає настільний теніс, комплекс силових вправ, плавання та міні-футбол. Також, профорганізація Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ (голова Сурмачевська Л.Л.) проводить окремі спортивні заходи з міні-футболу, кульової стрільби, шахів, волейболу та настільного тенісу.

Крім того, ряд профспілкових організацій підтримують спортивні команди трудових колективів, які приймають участь у відомчих та галузевих змаганнях. Прикладом є профорганізації ОППО КМДА, яка сприяла підготовці збірної команди КМДА до участі у Всеукраїнській Спартакіаді державних службовців, профорганізації Верховного Суду України (Каліна Т.В.), Конституційного суду України (Волошина Л.О.), Державної судової адміністрації України (Горбань О.Г.), Апеляційного суду міста Києва (Слащук А.С.), Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних та кримінальних справ Сурмачевська Л.Л.), які  сприяли участі власних команд у турнірі з міні-футболу серед команд судових установ із розіграшу Кубку «ФЕМІДИ».

Слід відмітити значні успіхи збірних команд Київського міського комітету профспілки працівників державних установ у змаганнях, організованих Об’єднанням профспілок, організацій профспілок у        м. Києві «Київська міська рада профспілок».

Так, за результатами участі у змаганнях КМРП:

• у 2012 та 2014 роках команда Київського міського комітету профспілки двічі ставала срібним призером з міні-футболу у «Кубку єдності»;
  • 2012 року команда міськкому виборола срібні медалі у змаганнях з драгонботу;
  • у вересні 2014 року, командою Київського міського комітету профспілки здобуто впевнену перемогу у змаганнях з риболовлі;
  • міськкомом також приймалась участь у змаганнях з доміно та волейболу на рівні профспілок міста.

Розвитку спортивної роботи та збільшенню кількості членів профспілки, що залучались впродовж звітного періоду до спортивних та фізкультурних заходів, значною мірою сприяли оперативне інформування  про організацію таких заходів членських організації та безпосередньо членів профспілки через засоби масової інформації, зокрема офіційний інтернет-сайт Київського міського комітету профспілки працівників державних установ.