ІХ Пленум Об’єднання первинних профспілкових організацій Київської міської державної адміністрації

04.10.2018

logo

03 жовтня відбувся ІХ Пленум Об’єднання первинних профспілкових організацій Київської міської державної адміністрації (голова Гутік І.П.).


Вищим виборним органом профспілкового об’єднання КМДА розглянуті підсумки літнього оздоровлення працюючих та їх дітей, підготовчі заходи до організації роботи в осінньо-зимовий період, стан організаційної та фінансової діяльності в перинних профспілкових організаціях Об’єднання, заходи щодо організації Новорічно-Різдвяних свят для дітей членів профспілки та ряд організаційних питань.

У виступах активістів особливо звучала роль профспілки у правовому і соціальному захисті профспілчан, на що звернув увагу заступник Голови міського комітету Микола Машталер. У своєму зверненні до учасників Пленуму Микола Іванович наголосив на найважливіших аспектах профспілкової діяльності, зокрема щодо роботи з державними службовцями. При цьому, він наголосив, що Профспілка державних установ стурбована позицією Уряду щодо можливого заморожування розміру заробітних плат державних службовців у 2019 році на рівні поточного року, а також скороченням штатної чисельності районних державних адміністрації на 30 відсотків. У своєму виступі заступник Голови міськкому також зауважив на необхідності продовження глибокої системної роботи над покращення соціально-економічного стану членів профспілки, використовуючи при цьому різні засоби, та запропонував членам ОППО КМДА долучитись до Всеукраїнської профспілкової акції протесту Федерації профспілок України, яка відбудеться 17 жовтня у зв’язку із високими тарифами на газ, електроенергію, воду, тепло, через зростання цін та товари, послуги, продукти, паливо, проїзд тощо.