Проект Закону про Державний бюджет України на 2017 рік

22.09.2016

Шановні профспілчани!

Доводимо до вашого відома, що в проекті Державного бюджету на 2017 рік закладено зростання соціальних стандартів.

З 1 січня 2017 року пропонується підвищити суму прожиткового мінімуму з розрахунку на одну людину в розмірі 1544 гривні. При цьому, як наголошується в тексті документа, який був опублікований на сайті Верховної Ради, в наступному році передбачається піднімати рівень виплати кілька разів.

Нагадаємо, рішенням уряду, чергове підвищення мінімальної заробітної плати очікується 1 грудня 2016 року. Таким чином, в грудні ця сума складе 1600 гривень, прожитковий мінімум підвищать з 1 399 гривень до 1544 гривень, мінімальну пенсію – з 1074 гривень до 1130 гривень.

У поточній версії проекту бюджету встановлюється початкова сума прожиткового мінімуму на 1 січня 2017 року на тому ж рівні, який буде з грудня цього року, а в травні підвищиться до 1624 гривні. При цьому, в грудні того ж 2017 року передбачається ще одне підвищення вже до 1700 гривень. Мінімальна зарплата, згідно з документом, підвищиться з 1 травня до 1684 гривень, а з 1 грудня – до 1762 гривень.

Посилання на проект Закону про Державний бюджет України на 2017 рік http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=60032