Семінар-нарада 12.10.2017

13.10.2017

12 жовтня в актовій залі Київського міського комітету профспілки працівників державних установ відбувся навчальний семінар та нарада з профспілковим активом Профспілки.

Зважаючи на особливу увагу, яку міський комітет приділяє питанню забезпечення прав та гарантій державних службовців, до участі в роботі семінару було запрошено заступника Голови Національного агентства України з питань державної служби Андрія Заболотного.

Ознайомивши учасників семінару з основними положеннями впровадженої реформи державної служби, Андрій Володимировим, звернув особливу увагу на можливостях щодо захисту державних службовців та поновленні порушених прав працівників через Національне агентство України з питань державної служби. При цьому було наголошено, що захист права на державну службу є пріоритетним у новому законодавстві, та повноваження, надані в цьому аспекті, Нацагентству дозволяють в найкоротший термін безкоштовно здійснити відповідні перевірки та відновити порушенні у відношенні державного службовця права та гарантії.

Крім того, на прохання голів профорганізацій, Андрієм Заболотним було детально інформовано присутніх про нову ініціативу Уряду щодо реформування державної служби. При цьому було зазначено, що Уряд України будує сучасну, прозору та ефективну систему державного управління, що має на меті вирішення нагальних проблем та забезпечення розвитку країни. Реформа держуправління передбачає зміну системи планування, процедур прийняття рішення, організаційних структур, інструментів управління, запровадження сучасних технологій електронного урядування та оновлення державної служби. На сьогодні вже стартував перший етап — реформа 10 міністерств, до роботи в яких буде залучено близько 1000 фахівців, що стануть лідерами змін.

Наразі Кабінет Міністрів перебуває в пошуках фахівців з питань реформ у нові директорати міністерств — генеральних директорів, керівників експертних груп та експертів, які безпосередньо нестимуть відповідальність за формування політики, впровадження реформ та стратегічне планування.

По завершенню семінару, під час проведення робочої наради з профактивом, керівництвом міськкому було повідомлено голів профорганізацій про прийняті рішення Президією міськкому та окреслено найближчі плани поточної роботи.

Так, до уваги учасників наради було представлено підсумки літнього оздоровлення дітей та членів профспілки, поінформовано щодо стану фінансової дисципліни в Профспілці та презентовано напрацювання щодо можливостей проведення культурно-масової роботи організаціями профспілки під час Новорічних та Різдвяних свят.

Крім цього, учасникам наради були надані роз’яснення щодо правильності бухгалтерського обліку новорічних подарунків та наголошено на дотриманні податкового законодавства при придбані подарунків та проведенні святкових заходів.

Учасників наради також було поінформовано про прийняте Президією міськкому рішення щодо збільшення розміру поворотної фінансової допомоги, яка надається міським комітетом членам профспілки.

Традиційно, по завершенню наради, керівництвом міськкому було вручено нагороди кращим профспілковим лідерам та відзначено ювілярів.