Увага! Важлива інформація

31.03.2020

logo

Шановні члени профспілки!

Виконуючи свої основні функції і завдання щодо захисту трудових прав працівників, міський комітет та членські організації профспілки завжди активно працювали в напрямку захисту здоров’я членів профспілки та охорони праці.

В період дії в Україні карантинних заходів, пов’язаних з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19), функція профспілки щодо захисту здоров’я працівників набула ще більш важливого значення. З цією метою міським комітетом постійно здійснюється моніторинг ситуації на підприємствах, в установах та організаціях на предмет дотримання роботодавцям трудових прав працівників та забезпечення гарантій членів профспілки. Особлива увага приділяється забезпеченню роботодавцем можливості на здійснення дистанційної (віддаленої) роботи працівниками, запровадження необхідних профілактичних і захисних заходів санітарного характеру, дотримання роботодавцями гарантованих законодавством та колективними договорами прав працівників, у разі виходу підприємства у простій, у тому числі щодо оплати праці тощо.

Приємно відзначити, що на заклик міського комітету щодо здійснення закупівель антисептичних та профілактичних засобів і медичних масок оперативно відреагували ряд найбільших профспілкових організацій державних установ. Впродовж перших тижнів дії карантину, тільки організаціями, які користуються централізованим бухгалтерським обслуговуванням Київського міського комітету профспілки здійснено закупівлю необхідних засобів особистого захисту для членів профспілки на суму 1 млн. 124 тис. 694 грн.

Профспілковими організаціями придбано захисні маски, окуляри, комбінезони, рукавички, термометри, антисептики, дезінфікуючі килими, респіратори, спецлампи тощо. Щиро вдячні за оперативність та відданість справі захисту людини праці профорганізаціям Секретаріату Кабінету Міністрів України, Конституційного Суду України, Верховного Суду, Міністерства юстиції України, Державної прикордонної служби України, Національного агентства України з питань державної служби, Державної міграційної служби України, Автобази Апарату Верховної Ради України та багатьом іншим.

Робота в даному напрямку продовжується. Тому, принагідно, просимо профспілкові організації, що фінансового обслуговуються в банківських установах надавати інформацію міськкому про проведену роботу щодо закупівлі засобів індивідуального захисту для членів профспілки.