Відбувся виїзний семінар-навчання профспілкового активу

22.05.2017

logo

Профспілкою працівників державних установ м. Києва проведено  чотириденний виїзний семінар-навчання для голів та профактиву членських організацій, який було проведено з 17 по 20 травня на теренах Вінниччини. Семінарські заняття, в першу чергу були зорієнтовані на виконання основних функцій та завдань Профспілки.

З інформацією щодо основних питань діяльності виступили Голова міського комітету Віталій Почтовий та заступник Голови міськкому Микола Машталер.

До участі у Семінарі було запрошено також Якубенко Олександр Степанович – начальника Міжрегіонального територіального  управління Нацдержслужби по м. Києву, Київській, Чернігівській та Черкаській областях, який є багаторічним соціальним партнером Профспілки та ознайомив членів семінару із процесом  забезпеченням прав державних службовців в умовах дії нового Закону України «Про державну службу». Крім того, до уваги учасників семінару було запропоновано ряд лекцій на тему: «Діяльність профспілкових організацій щодо оздоровлення членів профспілки та їх дітей», «Питання фінансової діяльності профспілкових організацій» та «Діяльність профспілкових організацій щодо надання юридичної допомоги та захисті соціально-економічних і трудових прав членів профспілки».

В рамках висвітлення питання оздоровлення членів профспілки було здійснено робочу поїздку до Санаторію «Авангард», який розташовано у м. Немирів. Актив профспілкових організацій було ознайомлено з умовами оздоровлення у санаторії, що розміщений в колишній садибі княгині Марії Щербатової, навколо якої розбито мальовничий парк. Результатом відвідин санаторію, стало підписання договору про співпрацю між міським комітетом та керівництвом санаторію щодо надання послуг на оздоровлення членів профспілки.

12

Частину навчального семінару було присвячено питанням ведення культурно-масової роботи в профспілках. Перебуваючи  на мальовничій Вінниччині, члени профактиву відвідали Немирівське городище – Великі вали, фортифікаційні споруди VII-VI ст. до н.е., що лишились від наших скіфських предків.

9

11

Не оминули учасники семінару і зустрічей з колегами у Вінницькій області. Користуючись нагодою, актив профспілки відвідав Могилів-Подільський прикордонний загін, що перебуває на обліку в ОПО Державної прикордонної служби України, та поклали квіти до меморіалу пам’яті прикордонникам, які боронять нашу землю.

14

 

Задля ознайомлення представників членських організаціями з можливостями розвитку культурно-масової роботи в своїх колективах, міським комітетом також було організовано відвідування Ставки Гітлера Вервольф  біля смт. Стрижавка.

 
2

 Також учасників семінару у вільний час мали можливість пройтись зеленими та охайними вулицями Вінниці та відвідати фонтани «Рошен».

4

 13

 

Велике захоплення учасників семінару викликало відвідини Лядівського скельного чоловічого монастиря який височіє на могутнім Дністром, що слугує кордоном з Молдовою.

 10

1

Також у вільний час учасники семінару мали можливість доторкнутись до історії життя видатного хірурга XIX ст. Миколи Івановича Пирогова.

 8