Навчання профактиву 26.10.2016

27.10.2016

26 жовтня Київським міським комітетом профспілки працівників державних установ проведено семінар-нараду профспілкового активу.

Для участі у заході було запрошено заступників начальника Головного управління Пенсійного фонду України в м. Києві Світлану Глущенко та Ольгу Захарій, які проінформували голів профспілкових комітетів про зміни у пенсійному законодавстві, діяльність органів Пенсійного фонду щодо детінізації заробітних плат та надали роз’яснення з питань нарахування та розмірів пенсій державних службовців та інших категорій працівників.
До плану семінару також були внесення питання підготовки до святкування Новорічних та Різдвяних свят, придбання подарунків для дітей членів профспілки та організації дозвілля дітей під час зимових канікул.
Окремим питанням семінару наради стало інформування горів профкомів щодо алгоритму дій при внесенні профспілкових організацій до нового Реєстру неприбуткових організацій. Керівництвом міськкому, зокрема, було наголошено на нагальній необхідності оперативності дій профкомів у даному напрямку, оскільки здійснити передбачені заходи необхідно до 31.12.2016 року. В іншому випадку профспілкові організацій, що не пройшли процедуру перереєстрації в органах Державної фіскальної служби України (як неприбуткові) втратять таку ознаку, та в подальшому будь-яка діяльність профорганізації буде оподатковуватись на загальних підставах.

sem2

sem1