Щодо літнього оздоровлення дітей

24.06.2022

Шановні профспілчани!

Пропонуємо вам розглянути пропозиції Київської міської ради профспілок по оздоровленню та відпочинку дітей влітку 2022 року.

Оздоровлення та відпочинок дітей цього року, враховуючи воєнний стан в Україні, відбуватиметься з урахуванням підвищених вимог щодо безпеки перебування дітей. Перевага надається віддаленості регіону розташування дитячого закладу, відносно зони бойових дій, безпечності умов проживання та перевезення дітей, наявність захисних споруд (сховищ, укриттів).

 

Назва оздоровниці, адреса

 

Зміни

 

Вартість путівки (грн.)

 

Вартість  проїзду

 

 Збори представників

   Проф. організацій

ТОВ « ДОЗСТ « Чайка»

Київська обл.  Обухівський р-н

С. Чайки вул. Замлиння 15

 

        

     02.08-15.08( 14 днів)

 

 

 

12 600,00

 

  батьки привозять

 дітей    самостійно      

 В день заїзду з 9.00 –

ПЗОВ« Водограй»

Закарпатська обл.

смт. Чинадієво вул. Санаторна 201

 

      20.0704.08. (16днів)

      06.08-21.08  (16днів)

 

25.10-09.11

(під час осінніх канікул)

 

 

 

11 450,08

 

(уточнюється

Також передбачена можливість придбання путівки в ПЗОВ “Водограй” на загальних підставах по повній вартості – 12 000,00 грн.

Батьки в обов’язковому порядку подають заяву про невикористання коштів державного бюджету де зазначають, що їх дитина протягом 2022 року за рахунок коштів бюджету міста Києва та державного бюджету не оздоровлювалась.

Завантажити заяву батьків про невикористання коштів державного бюджету

Пільгові путівки надаються для оздоровлення та відпочинку дітям, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки (Порядок організації оздоровлення та відпочинку дітей міста Києва, затверджений наказом Департаменту молоді та спорту виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 01.06.2020 №Н-340), а саме:

Безоплатно:

– дітям, один із батьків яких загинув (пропав безвісти) у районі проведення антитерористичних операцій, здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, бойових дій чи збройних конфліктів або помер внаслідок отриманих поранень чи захворювань (у тому числі діти бійців- добровольців);

– дітям, один із батьків яких загинув під час масових акцій громадянського протесту або помер внаслідок отриманих поранень, контузії чи каліцтва (у тому числі під час Революції Гідності);

– дітям з інвалідністю, здатним до самообслуговування (за відсутності медичних протипоказань);

– дітям, які постраждали внаслідок стихійного лиха, техногенних аварій, катастроф;

– дітям із багатодітних сімей;

– дітям із малозабезпечених сімей;

– дітям, батьки яких загинули від нещасних випадків на виробництві або під час виконання службових обов’язків, у тому числі дітям журналістів, які загинули під час виконання службових обов’язків;

– дітям, одному з батьків яких встановлено інвалідність І групи;

– талановитим та обдарованим дітям, дітям-учасникам творчих колективів та спортивних команд – переможцям (1-3 місце) міжнародних олімпіад, конкурсів, фестивалів, змагань, спартакіад тощо.

З частковою оплатою в розмірі 10 відсотків вартості (сплачується за рахунок батьків, інших законних представників дитини або з інших джерел, не заборонених законодавством):

– дітям осіб, визнаних учасниками бойових дій;

– дітям бійців-добровольців, які брали участь у захисті територіальної цілісності та державного суверенітету на сході України;

– дітям, один із батьків яких постраждав під час масових акцій громадянського протесту (у тому числі під час Революції Гідності);

– дітям, одному з батьків яких встановлено інвалідність II групи;

– дітям осіб з інвалідністю внаслідок війни, яким встановлено інвалідність III групи;

– дітям-напівсиротам; талановитим та обдарованим дітям, дітям-учасникам творчих колективів та спортивних команд – переможцям (1-3 місце) всеукраїнських олімпіад, конкурсів, фестивалів, змагань, спартакіад тощо.

З частковою оплатою в розмірі 20 відсотків вартості (сплачується за рахунок батьків, інших законних представників дитини, або з інших джерел, не заборонених законодавством):

– дітям, які перебувають на диспансерному обліку;

– дітям одиноких матерів, які отримують державну соціальну допомогу;

– талановитим та обдарованим дітям, дітям-учасникам творчих колективів та спортивних команд – переможцям (1-3 місце) обласних, міських олімпіад, конкурсів, фестивалів, змагань, спартакіад тощо; відмінникам навчання.

З частковою оплатою в розмірі 30 відсотків вартості (сплачується за рахунок батьків, інших законних представників дитини, або з інших джерел, не заборонених законодавством):

– дітям, зареєстрованим як внутрішньо переміщені особи, які не мають жодної вище переліченої категорії у розділі III цього Порядку, дітям, які є лідерами дитячих громадських організацій;

– талановитим та обдарованим дітям, дітям-учасникам творчих колективів та спортивних команд – переможцям (1-3 місце) районних олімпіад, конкурсів, фестивалів, змагань, спартакіад тощо.

Діти, зареєстровані у місті Києві як внутрішньо переміщені особи, направляються на оздоровлення та відпочинок за умови належності до однієї з вищезазначених категорій або відповідно до п.п. 3.3.4 розділу III Порядку організації оздоровлення та відпочинку дітей міста Києва. Додатково до документів, що підтверджують категорію дитини, надається довідка про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи.

 Звертаємо Вашу увагу, що усі пільгові путівки, відповідно до Договору доручення, передаються членським організаціям за накладними, з подальшим відображенням у обліку. Відповідно до Податкового Кодексу України, організація (кінцевий отримувач) зобов’язана відобразити вартість пільгової путівки (повну або за мінусом сплаченого % ) надану батькові або матері дитини-пільговика в Податковому звіті Формі 1-ДФ з ознакою доходу 156 (за принципом раніше отримуваних путівок  ФСС з ТВП). Відсоток вартості, яку сплачено за рахунок батьків, інших законних представників дитини, або з інших джерел, не заборонених законодавством –  у розрахунку Форми № 1ДФ не відображається.

Враховуючи вищезазначене, в 2022 році батьки зобов’язані будуть сплачувати цільові (батьківські) внески (% вартості путівки) до тієї організації, яка в подальшому відображатиме вартість пільгової путівки в Формі 1-ДФ.

Для замовлення путівок звертайтесь в бухгалтерію міського комітету 253-69-47 або на електронну пошту kprofderj_fin@ukr.net