Урядом схвалено зміни до Порядку здійснення дисциплінарного провадження

10.08.2022

5 серпня Кабінетом Міністрів України прийнято постанову № 873 «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 25 березня 2016 р. № 243 і від 04 грудня 2019 р. № 1039». Документ розроблено НАДС. Він містить зміни до Порядку здійснення дисциплінарного провадження та Положення про Комісію з питань вищого корпусу державної служби.

Зокрема, прийнятим актом унормовано:

  • механізм проведення засідань дисциплінарними комісіями з розгляду дисциплінарних справ дисциплінарних проваджень стосовно державних службовців дистанційно в режимі відеоконференції;
  • участь членів дисциплінарних комісій з розгляду дисциплінарних справ дисциплінарних проваджень стосовно державних службовців, інших осіб, які є учасниками дисциплінарного провадження, в засіданнях дистанційно в режимі відеоконференції;
  • механізм ознайомлення з матеріалами дисциплінарних справ державних службовців, їх представників в електронній і паперовій формі.

Рішення Уряду забезпечить здійснення дисциплінарних проваджень дисциплінарними комісіями з розгляду дисциплінарних справ стосовно державних службовців, які займають посади державної служби категорії «А», «Б» і «В», за єдиними підходами, визначеними законодавством про державну службу.

Національне агентство України з питань державної служби