Виїзне засідання в Чорнобильській зоні відчуження

06.09.2021

logo

5 вересня міськкомом було проведено виїзне засідання комісії по роботі з молоддю Профспілки в Чорнобильській зоні відчуження. Засідання було присвячено 35-й річниці Чорнобильської трагедії.В роботі комісії взяли участь молодий профактив організацій профспілки, частина з яких народилася вже після трагедії, але багато дивились і читали про неї і тепер на власні очі побачили наслідки тієї катастрофи, яку пережила Україна і її народ та назавжди закарбували в пам’яті те, що сталося 26 квітня 1986 року.

IMG_6881

Учасники відвідали відселені села в 30-ти кілометровій зоні, місто Чорнобиль з пам’ятником «Ангел, що сурмить», Пам’ятник Тим хто врятував світ та віддали шану загиблим учасникам ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС.

IMG_6858_1

Наступним пунктом призначення була Чорнобильська атомна електростанція з новим безпечним конфайнментом та місто Прип’ять.

IMG_6910

Кожен учасник був забезпечений індивідуальним датчиком, що вимірює накопичену ефективну дозу іонізуючого випромінювання за весь час перебування в зоні та два рази вдало пройшов дозиметричний контроль при поверненні.

IMG_6889

Більше фото https://profspilka.com.ua/gallery/chornobylska-zona-vidchuzhennya/