Виїзний профспілковий семінар 12-16 вересня 2017 року

20.09.2017

15 вересня відбулося виїзне засідання Президії Київського міського комітету профспілки працівників державних установ в місті Скадовськ Херсонської області, на якому були присутні 8 з 9 членів Президії та актив Профспілки.

4

На засіданні були підведені підсумки літньої оздоровчої кампанії по оздоровленню членів профспілки та їх дітей. Президія відмітила плідну та активну роботу Об’єднання первинних профспілкових організацій Київської міської державної адміністрації (голова Гутік І.П.), Об’єднання первинних профспілкових організації Департаменту соціальної політики м. Києва (голова  Борисюк Л.М.), Апарату Верховної ради України (Москаленко А.М.), ПАТ «Укрсоцбанк» (голова профкому Рудєв М.М.), Первинні профспілкові організації Національного банку України (голова  Тихий А.В.), Банкнотно-монетного двору Національного банку України (голова Бібік В.А.), Профорганізації Міністерства інфраструктури України (голова Пікож Т.М.), Поліграфічного комбінату «Україна» (Єфіменко А.С.), Міністерства фінансів України (Олійник Н.Л.), Об’єднаної профспілкової організації Державної прикордонної служби України (Птиця А.М.) та інших профспілкових організацій.

Значну увагу члени Президії приділили питанням підготовки підприємств та організацій державних установ до роботи в осінньо-зимовий період та стану фінансової дисципліни в організаціях Профспілки працівників державних установ м. Києва.

Крім того, Президія Київського міського комітету одноголосно прийняла на профспілковий облік до Профспілки працівників державних установ м. Києва Первинну профспілкову організацію Національного агентства з питань запобігання корупції.

Також, було затверджено рішення організаційного комітету щодо підведення підсумків Конкурсу дитячого малюнку Профспілки працівників державних установ у 2017 році. Так, відповідно до Постанови Президії, переможцями конкурсу визнано:

1. у І віковій групі (до 9 років):

– 1 місце  – Лазор Марія, 6 років, за малюнок «Хочу братика чи сестричку» (ОППО Київської міської державної адміністрації), член профспілки Лазор Лілія Василівна;

– 2 місце – Чух Володимир, 9 років, за малюнок «Моя заповітна мрія» (ППО Національного банку України), член профспілки – Чух Людмила Миколаївна;

– 3 місце – Ємець Кристина, 7 років, за малюнок  «Голуб щастя та миру» (ППО Регіонального відділення Фонду державного майна України по місту Києву), член профспілки – Ємець Юлія Вікторівна.

1. У ІІ віковій групі (від 10 років):

– 1 місце  – Танцюра Анастасія, 14 років, за малюнок «Зелена спокуса» (ОПО Територіальних центрів соціального обслуговування), член профспілки – Танцюра Олена Петрівна;

–  2 місце – Головіна Анна, 10 років, за малюнок  «Моя заповітна мрія – зловити метелика» (ППО Національного банку України), член профспілки – Головіна Ірина Миколаївна;

– 3 місце – Ричік Марія, 12 років, за малюнок «Моя дружна сім’я» (ОПО Міністерства внутрішніх справ України), член профспілки – Ричік Ірина Іванівна.

Окрім цього, Президія міськкому затвердила Регламент роботи Київського міського комітету профспілки працівників державних установ, внесла зміни до Положення про Фонд цільової поворотної фінансової допомоги членам профспілки та оголосила Огляд-конкурс на кращу профспілкову організацію Профспілки працівників державних установ м. Києва 2017 року.

На запрошення керівництва міськкому, у засіданні Президії взяла участь директор Санаторію для матерів з дітьми «Скадовськ» Перець Марія Іванівна, яка ознайомила профактив Профспілки з умовами відпочинку та можливостями оздоровлення в санаторії. Підсумовуючи плідну співпрацю із Санаторієм «Скадовськ» та особистим внеском в процес оздоровлення працівників державних установ Києва та їх дітей, Голова міськкому Почтовий Віталій Семенович нагородив Марію Перець Почесною грамотою міського комітету.

5

Під час візиту до міста Скадовськ профактив Профспілки працівників державних установ провів робочу зустріч з профспілковим активом Херсонської обласної організації Профспілки працівників державних установ України, на чолі з головою Людмилою Татариновою та директором дитячого оздоровчого табору ім. Ю.О. Гагаріна Тарасом Муляровим. Під час зустрічі сторони обговорили подальші перспективи розвитку співпраці в оздоровленні дітей, та ознайомлено актив профспілки з початком робіт з реконструкції та будівництва окремих корпусів дитячого табору, які заплановано ввести до початку нового оздоровчого сезону. Голова міськкому Віталій Почтовий, від імені Президії, подякував керівництву Херсонського обкому та дитячого оздоровчого табору за розвиток партнерських відносин та сприяння в оздоровленні дітей членів Профспілки працівників державних установ м. Києва та вручив Почесні грамоти міського комітету та цінні подарунки.

6

6.1.

Крім того, з метою ознайомлення з можливостями та новими перспективними напрямками оздоровлення членів профспілки та їх дітей, профактивом Профспілки працівників державних установ м. Києва було відвідано оздоровчі заклади міста Скадовська, Лазурного та термальні джерела неподалік смт. Залізний порт, які корисні як для лікування, так і профілактики різних захворювань, зокрема щитовидної залози, дихальних шляхів, хвороб суглобів, нирок, а також нервової системи.

3

Також, члени профспілки відвідали одну із перлин Херсонщини – «Рожеве озеро», яке вважають залишками стародавнього Лемурійського моря та Біосферний заповідник “Асканія-Нова”, який є найстарішим степовим резерватом світу і одним з 7 природних чудес України, що входить в сотню найбільш відомих заповідних територій планети.

1

7